Начин на приготвяне
Патешкото магре се измива, подсушава добре с кухненска хартия и натрива със смес от меда, соевия сос и подправките. Оставя се за 1 денонощие в хладилник, като съдаът задължително се покрива с фолио за свежо съхранение.
След като месото се е мариновало, се изважда и поставя върху голямо парче алуминиево фолио. Малките портокалчета- кумкуат, се нарязват на дебели филийки и се слагат върху и под магрето. Ръсва се малко зехтин и фолиото се затваря, запечатвайки месото.
Поставя се в загрята на 230 градуса фурна за 20 минути, след това филиото се разтваря и се допича до желана степен на готовност.
Добре е да се следи и щом се образува лека коричка, да се разреже и ако е леко розово отвътре, да се извади. Патешкото месо не трябва да се препича прекалено.
След изваждане от фурната се завива отново за 3-4 минути, през които процесът на готвене ще продължи.
Готовото патешко магре се поднася задължително топло в компания с хубаво червено вино.
Добър апетит!