Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Лесна мусака с пресни картофи

Лесна мусака с пресни картофи

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Лесна мусака с пресни картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
12/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"А пресните картофки са просто чудесни за приготвянето на сочна мусака"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 500 кг
  • кайма - 250 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на малки кубченца. Слагат се в дълбока тава, за да има място за заливката на мусаката.

Добавят се каймата и доматеното пюре. Овкусява се със солта, черния пипер, червения пипер и чубрицата. Добавя се свинската мас. Разбърква се добре.

Добавя се вода до малко над картофите. Трябва да се прецени, че пресните картофи са по воднисти. Слага се да се пече във фурната.

Когато картофите са сварени и почти няма вода, се приготвя заливката. В голяма купа се чукват яйцата. Добавят се киселото мляко и брашното. Подправя се със сол и содата бикарбонат. Всички съставки се разбиват.

Картофите леко се притискат с лъжица, за да няма дупки и сместа се изсипва отгоре.

Връща се във фурната мусаката до запичане на заливката.

Поднася се с лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: