Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени картофи»Задушени пресни картофи в гювеч

Задушени пресни картофи в гювеч

Задушени пресни картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Най-апетитната картофена гарнитура, за която можем да мечтаем - задушени картофи с подправки"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво, без да се белят.

Нарязват се на големи парчета и поставят на дъното на глинен гювеч.

Поръсват се със солна вкус, червен и черен пипер.

Разбъркват се и се поливат с разтопено краве масло.

Отново се объркват, похлупват се с капака на гювеча и поставят в студена фурна.

Вкусните задушени картофи се готвят на 220 градуса за около 45 минути.

Задушените пресни картофи в гювеч са подходящи за картофена гарнитура или като основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: