Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Спаначена кремсупа с крутони от черен дроб

Спаначена кремсупа с крутони от черен дроб

Спаначена кремсупа с крутони от черен дроб3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • спанак - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бульон - 1 зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
  • прясно мляко - 250 мл
  • агнешки черен дроб - 200 г
  • олио
  • готварска сметана - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия дроб се измива добре и се слага в тенджера с вода. Вари се около 10-15 минути след завиране.

Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на две за по-бързо сваряване. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на едри парчета. Лукът се почиства и нарязва на едри парчета.

Всички зеленчуци се слагат в тенджера. Заливат се с вода, колкото да покрие зеленчуците. Подправя се с бульона, солта и черния пипер. Слагат се да се варят. Сваряват се добре.

Добавя се прясното мляко. Сварените зеленчуци се пасират до хомогенна смес.

Агнешкия дроб се нарязва на малки кубченца. В тиган се слага съвсем малко олио. Добавя се дробът да се запържи. Посолява се. Добавя се готварската сметана. Разбърква се.

Сервира се купа спаначена кремсупа с 2 с.л. крутони от дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: