Начин на приготвяне
Агнешкия дроб се измива добре и се слага в тенджера с вода. Вари се около 10-15 минути след завиране.
Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на две за по-бързо сваряване. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на едри парчета. Лукът се почиства и нарязва на едри парчета.
Всички зеленчуци се слагат в тенджера. Заливат се с вода, колкото да покрие зеленчуците. Подправя се с бульона, солта и черния пипер. Слагат се да се варят. Сваряват се добре.
Добавя се прясното мляко. Сварените зеленчуци се пасират до хомогенна смес.
Агнешкия дроб се нарязва на малки кубченца. В тиган се слага съвсем малко олио. Добавя се дробът да се запържи. Посолява се. Добавя се готварската сметана. Разбърква се.
Сервира се купа спаначена кремсупа с 2 с.л. крутони от дробчета.