Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхнии»Яхния от нахут с кайма

Яхния от нахут с кайма

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Яхния от нахут с кайма
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Яхния за чудо и приказ, каквато вече всеки може да си приготви сам"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г консерва
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 с.л. доматен концентрат
  • сол 1 с.л.
  • олио 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 3 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, в каймата слагаме малко сол и черен пипер и бъркаме, после каймата я правим на малки топчета както за супа.

На една малка тепсия слагаме брашно и ги пускаме вътре и овалваме топчетата.

После нарязваме лука и моркова и ги задушаваме в олиото, добавяме доматения концентрат и бъркаме, след това доливаме с литър и половина гореща вода и вътре пускаме топчетата кайма и нахут добавяме сол и черен и червен пипер оставяме да се сготви на бавен огън.

Приятен апетит на тези, които ще пробват. И искам да добавя - ако се слага червен пипер вместо доматен концентрат, яхнията ще мирише на леко изгоряло, това е типично за нахута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Долу съм писала на рецептата да почертая пак. Пригответе рецептата с доматен концентрат става много по-хубаво
13.05.2019 15:32