Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофена яхния с нахут

Картофена яхния с нахут

Картофена яхния с нахут
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусна картофена яхнийка с нахут и щипка любов"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • лук - 1 глава
  • нахут - 400 г консерва
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз свеж
  • черен пипер - млян
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За вкусната картофена яхния белете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте олиото в тенджера и задушете лука до омекване.

Добавете картофите и ги добавете нарязани на кубчета към лука.

Гответе още 3-4 минути, като разбърквате. Добавете червения пипер, овкусете със сол.

Добавете нахута от консервата, долейте вода до покриването на картофите.

Оставете яхнията да къкри на бавен огън.

Овкусете със сол и черен пипер.

Преди готовност добавете брашното, разтворено с малко водичка, разбъркайте и гответе още 1-2 минути.

Картофената яхния с нахут поръсете, със свеж магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: