Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхнии»Селска яхния с нахут

Селска яхния с нахут

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Селска яхния с нахут
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Селска яхния с нахут - много семпло, но вкусно и полезно ястие."

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г от консерва
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • джоджен - сух
  • чубрица
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Неуморни кулинари, представям ви тази вкусна и полезна яхния от нахут.

Приготвя се бързо и се хапва с удоволствие, когато сме решили да сготвим нещо полезно, но сме готвили вече леща и фасул, тогава идва ред на нахута.

Ползвам консерва от 400 грама, глава лук, нарязана ситно, морков, също нарязан, домат, пресен или от консерва, дафиново листо, сол и червен пипер, джоджен и чубрица в количество според вкуса ви.

Задушавам зеленчуците в три лъжици олио, добавям нахута и подправките, лъжичка брашно и заливам всичко това с вода, колкото да покрие продуктите.

Варим постната яхния на бавен огън около десет или петнайсет минути и след като изключим котлона, добавям още мъничко ронена чубрица, не слагам магданоз - според мен не си подхожда.

Селска яхния с нахут - много семпло, но вкусно и полезно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: