Начин на приготвяне
Нарежете лука и морковите на дребно.
Задушете ги в олиото заедно с малко сол и вода. Щом лукът омекне, прибавете домата, предварително обелен и нарязан на кубчета. Гответе на слаб котлон няколко минути, докато течността от домата се изпари, като разбърквате периодично. Прибавете чушките, брашното и всички подправки и разбъркайте. Ако обичате пикантни ястия, добавете и люто чили или една лютива чушка.
Излейте водата от консервата нахут и го измийте под течаща вода.
Добавете и него към ястието. Налейте около литър гореща вода и оставете да къкри на котлона около 30 минути.
Нарежете бекона на тънки ленти и го запържете до златисто. Прибавете го към яхнията с нахут и махнете от котлона.
Преди да поднесете нахут яхнията с бекон поръсете с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!