Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Нахут яхния с бекон

Нахут яхния с бекон

Нахут яхния с бекон
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Имаме нов герой в чинията и неговото име е нахут, а яхнията, за чието приготвяне го използвахме, е просто великолепна"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г (консервиран)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. (печени)
  • домати - 1 бр.
  • бекон - 200 г пушен
  • брашно - 1 с.л. (препечено)
  • олио - 4 - 5 с л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер
  • мащерка
  • джоджен
  • чили - по желание
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на дребно.

Задушете ги в олиото заедно с малко сол и вода. Щом лукът омекне, прибавете домата, предварително обелен и нарязан на кубчета. Гответе на слаб котлон няколко минути, докато течността от домата се изпари, като разбърквате периодично. Прибавете чушките, брашното и всички подправки и разбъркайте. Ако обичате пикантни ястия, добавете и люто чили или една лютива чушка.

Излейте водата от консервата нахут и го измийте под течаща вода.

Добавете и него към ястието. Налейте около литър гореща вода и оставете да къкри на котлона около 30 минути.

Нарежете бекона на тънки ленти и го запържете до златисто. Прибавете го към яхнията с нахут и махнете от котлона.

Преди да поднесете нахут яхнията с бекон поръсете с нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: