Пълнена торта с рикота, ананас и ягоди

13/05/2019
"Специален поздрав за всички, които са на диета с изпитана рецепта за разкошна торта - обещаваме вашето парче да не остане неизядено "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете олиото и лимонови капки - 3-4 бр.

Сложете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете киселото мляко към яйца и добавете брашното.

Разбъркайте и изсипете сместа в дълбока тава с незалепващо дъно.

Изпечете в загрята фурна на 170 градуса до готовност. Проверете готовността с помощта на дървена клечка.

Охладете блата за торта и внимателно отрежете повърхността /капаче/.

Издълбайте вътрешността с помощта на лъжица.

Разбийте рикотата, сметаната и пудрата захар.

Сиропирайте тортата със сока от ананасовия компот. Напълнете тортата с крема, добавете парченца ягоди и шайби ананас.

Намажете повърхността с крем и посипете с трохи от издълбаната вътрешност.

Оформете тортата и гарнирайте с шайби ананас и парченца ягоди.

Охладете преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар