Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с рикота и ягоди

Брускети с рикота и ягоди

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Брускети с рикота и ягоди
Снимка: Gordana Danilov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Насладете се на брускети с летен аромат и екзотичен вкус. Поглезете сетивата си!"

Необходими Продукти

  • багети - 1 бр. голяма
  • рикота - 1 и 1/2 ч.ч.
  • рукола - 2 ч.ч.
  • ягоди - 3 - 4 ч.ч., нарязани
  • нар - 1/3 ч.ч.
  • морска сол - едра
  • балсамов оцет - според на нуждите
  • лимонов сок - според нуждите
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд изсипете балсамовия оцет, захарта и лимоновия сок в. Загрейте до кипване и намалете до половината количество на умерен огън. Прехвърлете в стъклен буркан и оставете да се охлади.

Междувременно нарежете багетата на филийки и ги изпечете на грил-скара за няколко минути, до златисто кафяво.

Нанесете слой рикота сирене, рукола и нарязаните ягоди върху всяка брускета.

Изсипете редуцирания балсамов оцет и поръсете с едра морска сол.

Сервирайте веднага Брускетите с рикота и ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: