Торта с ананас

Торта с ананас
Снимка: Потребител#323033
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Уникално лека и свежа торта с ананас за повече усмивки през зимните дни"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 180 г
  • брашно - 150 г
  • топла вода - 5 с.л
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - 50 г или лешници смлени
  • За крема
  • заквасена сметана - 600 г цедено мляко
  • течна сметана - 250 мл
  • пудра захар - 9 с.л.
  • желатин на прах - 15 г
  • ванилия - 1 с.л. есенция
  • компот от ананас - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме на пяна, добавяме топлата вода, постепенно се добавя захарта и есенцията, разбиваме още 5 мин, след което се добавя олиото.

Брашното се смесва със стърготините или смлените лешници (аз ползвах лешници, защото вкъщи не са почитатели на кокоса) бакпулвера и внимателно прибавяме към яйчената смес. Тестото за тортените блатове се сипва в тава с хартия за печене, печем 25-30 мин във фурна на 180 °C.

Готовият блат разрязваме на три или поне два блата (аз успях на два).

Крема:

Желатина се накисва в малко сок от компота, да набъбне.

Заквасената сметана се смесва с пудрата захар и желатина, добавя се и ванилията, разбива се и течната сметана и двете смеси се разбъркват заедно - така кремът е готов.

Редим сметановата торта, като мажем крем и слагаме парченца ананас от компота и може да добавим портокалови парченца за повече вкус и аромат!

За повече сочност на тортата с ананас сиропираме блатовете със сок от компота!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: