Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем пита»Пълнена торта с крем и праскови

Пълнена торта с крем и праскови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнена торта с крем и праскови
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Идеалното допълнение към сутрешното кафе - освежаваща и зареждаща с плодовия си вкус тортичка"

Необходими Продукти

  • блатове - 1 бр., пандишпан
  • пудинг - 1 бр., ванилия (80 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • белтъци - 2 бр, разбити на сняг
  • праскови - 1 буркан (500 мл)
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете блата и го издълбайте, така че да има дъно и поне 2 см ръб. Сиропирайте го със сока от компот.

Сварете млякото (400 мл) със захарта(50 г). Към него прибавете разтворения пудинг в 100 мл мляко.

Бъркайте, докато се сгъсти, и свалете от котлона. Оставете да се охлади. Към него добавете издълбаното от блата и нарязаните на парченца и отцедени праскови.

Разбъркайте добре и напълнете блата.

Карамелизирайте останалата захар. На тънка струя я прибавете към разбитите белтъци, като бъркате непрекъснато.

Намажете крем питата с крема и поръсете с шоколадови пръчици.

Пълнената торта с крем и праскови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: