Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Ръжена торта с шоколадов мус и боровинки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не се стеснявайте да си отрежете второ или трето парче торта, тя затова е направена толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • ръжен хляб - 250 г
  • яйца - 2 яйца
  • масло - 150 г
  • захар - 100 г
  • шоколад - 250 г
  • За крема
  • уиски - 50 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 200 г
  • захар - 50 г
  • пудра захар - 50 г
  • За декорация
  • боровинки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете ръжения хляб в блендера. Добавете захарта и яйцата и блендирайте до хомогенност.

Разтопете шоколада и масло в микровълновата фурна или на водна баня и прибавете към ръжената смес. Блендирайте повторно и прехвърлете получената смес в ринг, покрит с лист хартия за печене. Изпечете ръжено-шоколадовия блат за 20 минути на 170°C.

За крема отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Поставете в купа жълтъците, добавете захарта и разбийте добре. Поставете купата на водна баня и бъркайте, докато сместа се сгъсти и добие еднородна консистенция.

Затоплете сладкарската сметана и добавете шоколада, начупен на парчета. Бъркайте, докато се разтопи напълно в топлата сметана и сместа стане хомогенна.

Добавете уискито, разбъркайте сместа и охладете за кратко.

Разбийте белтъците с пудрата захар и щипка сол на пухкав сняг. Обединете трита компонента на крема с шпатула и охладете за кратко.

Намажете ръжения блат с шоколадовия мус крем и гарнирайте шоколадовата торта с пресни боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: