Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа.
Смесете киселото мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйцата. Добавете захарта, олиото и какаото на прах. Разбъркайте и започнете да добавяте поетапно брашното.
Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Намазнете формата за кекса и изсипете сместа. Заравнете и прехвърлете в предварително загрята фурна на 180°C за половин час.
Загрейте сметаната в касерола на котлона.
Когато се затопли, дръпнете съда от котлона и добавете белия шоколад, начупен на парченца.
Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно, и глазурата стане гладка и хомогенна.
Залейте какаовия кекс и украсете с филирани бадеми и цветни захарни топчета.
Какаовият кекс с глазура от бял шоколад е готов.