Какаов кекс с глазура от бял шоколад

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
905
15/05/2019
"Всеки уважаващ себе си кекс трябва да има глазура, и този сладур тук не прави изключение "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 045
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа.

Смесете киселото мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйцата. Добавете захарта, олиото и какаото на прах. Разбъркайте и започнете да добавяте поетапно брашното.

Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Намазнете формата за кекса и изсипете сместа. Заравнете и прехвърлете в предварително загрята фурна на 180°C за половин час.

Загрейте сметаната в касерола на котлона. Когато се затопли, дръпнете съда от котлона и добавете белия шоколад, начупен на парченца.

Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно, и глазурата стане гладка и хомогенна.

Залейте какаовия кекс и украсете с филирани бадеми и цветни захарни топчета.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар