Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Какаов кекс с глазура от бял шоколад

Какаов кекс с глазура от бял шоколад

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Какаов кекс с глазура от бял шоколад
Снимка: Храна за Душата
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Всеки уважаващ себе си кекс трябва да има глазура, и този сладур тук не прави изключение"

Необходими Продукти

  • За кекса
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 220 г
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 350 г
  • какао - 30 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол
  • За глазурата
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 100 мл
  • филирани бадеми - 50 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа.

Смесете киселото мляко със содата бикарбонат и прибавете към яйцата. Добавете захарта, олиото и какаото на прах. Разбъркайте и започнете да добавяте поетапно брашното.

Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Намазнете формата за кекса и изсипете сместа. Заравнете и прехвърлете в предварително загрята фурна на 180°C за половин час.

Загрейте сметаната в касерола на котлона.

Когато се затопли, дръпнете съда от котлона и добавете белия шоколад, начупен на парченца.

Бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно, и глазурата стане гладка и хомогенна.

Залейте какаовия кекс и украсете с филирани бадеми и цветни захарни топчета.

Какаовият кекс с глазура от бял шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: