Начин на приготвяне
Пресейте брашното и какаото, добавете бакпулвера.
В купа разбийте яйцата със захарта до пухкавост /яйцата трябва да са със стайна температура/, прибавете разтопеното масло и разбъркайте.
Добавете и прясното мляко с разтворената сода бикарбонат. След като сместа се хомогенизира, добавяйте сухите съставки на части и бъркайте до получаването на гъсто кексово тесто.
Загрейте фурната до 180 градуса. На дъното на кръгла форма поставете лист домакинска хартия.
Изсипете сместа и загладете.
Изпечете сочния какаов кекс за около 35 минути.
Разтопете шоколада на водна баня, добавете заквасената сметана и разбъркайте. Добавете сладкарската сметана и разбъркайте до гладка шоколадова глазура.
Готовият кекс охладете и полейте с шоколадовата глазура.
Какаов кекс с шоколадова глазура - страхотна добавка към следобедното кафе!