Зеленчуково гювече по врачански

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
241
1k
565
209
1
14/05/2019
"Ето ви едно вкусно зеленчуково гювече, което показва, че и във Враца има почитатели на вегетарианската кухня "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 345
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на колелца. Тиквичката се обелва и нарязва и запържва леко с малко мазнина.

Доматите се измиват, нарязват на кубчета и се задушават заедно с чесъна в тиган за 2-3 минути.

Патладжанът се опича и нарязва на ситно. Печените яйца се нарязват.

Продуктите за нашите зеленчукови гювечета се разпределят в еднакви количества в две гювечета, подправят се с подправки и се посоляват.

Във всяко зеленчуково гювече се долива по малко вода и се запичат захлупени на включена фурна на 200 градуса за 10-15 минути.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар