Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с булгур и домати (Оригинална турска рецепта)

Пилаф с булгур и домати (Оригинална турска рецепта)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Пилаф с булгур и домати (Оригинална турска рецепта)
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Изпитана рецепта за оригинален турски пилаф, такъв, какъвто досега можехте да намерите само там"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 в.ч. за пилаф
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • гореща вода - 3 в.ч.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е оригинална турска рецепта, аз я приготвям от дълго време и се харесва от всички.

Първо, нарязваме лука на дребно, слагаме в един незалепващ тиган или тенджера олио и започваме да задушаваме лука, след като се задуши, слагаме булгура и бъркаме още.

След като минат една-две минути, слагаме доматеното пюре и пак бъркаме за една минута, после добавяме нарязаните на купчета домати и ситно нарязания чесън. И след като всичко се разбърка, добавяме три водни чаши гореща вода и чакаме малко да поеме водата и слагаме сол и черен пипер.

След това добавяме и подправките, гасим котлона и приготвяме три четири салфетки и ги поставяме под капака на тенджерата и завиваме с хавлия, оставяме така за около час да набъбне хубаво булгурът. След като мине това време, отваряме капака на пилафа леко, махаме салфетките, които са напоени с парата, и разбъркваме пилафа с булгур.

Пълним малка купа и обръщаме пилафа с булгур върху чинията и сервираме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aysel Mustafova
Aysel Mustafova
Много апетитно изглежда...
15.05.2019 15:12
Н.Акифова
Н.Акифова
Здр ако искате да готвите рецаптата, булгура трябва да е за пилаф, търсете в големите хранителни вериги има иначе няма да се получи ще стане на каша.
14.05.2019 11:50
2