Начин на приготвяне
В една чаена чаша топло мляко се слагат маята и захарта и се изчаква 15 минути, докато млякото шупне.
В отделна купа се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от второто и се добавя предварително разтопеното краве масло.
Последователно се добавят олиото, шупналото мляко, солта и брашното, след което се омесва гладко и незалепващо тесто.
Внимателно се оформят еднакво големи кръгли питки, на които в средата се добавя пълнеж (сирене, кашкавал, маслини, картофи) по ваш избор.
Добре оформените питки се намазват отгоре с предварително отделения жълтък и се поставят във фурна с температура 200 градуса.
Препоръчително е да са върху хартия за печене. Готови са след около половин час.
Питките (поачи) по оригинална турска рецепта са много вкусни.