Начин на приготвяне
Това е оригинална турска рецепта, аз я приготвям от дълго време и се харесва от всички.
Първо, нарязваме лука на дребно, слагаме в един незалепващ тиган или тенджера олио и започваме да задушаваме лука, след като се задуши, слагаме булгура и бъркаме още.
След като минат една-две минути, слагаме доматеното пюре и пак бъркаме за една минута, после добавяме нарязаните на купчета домати и ситно нарязания чесън. И след като всичко се разбърка, добавяме три водни чаши гореща вода и чакаме малко да поеме водата и слагаме сол и черен пипер.
След това добавяме и подправките, гасим котлона и приготвяме три четири салфетки и ги поставяме под капака на тенджерата и завиваме с хавлия, оставяме така за около час да набъбне хубаво булгурът. След като мине това време, отваряме капака на пилафа леко, махаме салфетките, които са напоени с парата, и разбъркваме пилафа с булгур.
Пълним малка купа и обръщаме пилафа с булгур върху чинията и сервираме с магданоз.
Коментари