Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Булгур пилаф с пилешко

Булгур пилаф с пилешко

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Булгур пилаф с пилешко
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Сервирайте булгур пилафа топъл и с нарязан на парчета лук"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • булгур - 1 в.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • лук - 1 глава за пилафа
  • червен лук - 1 глава за сервиране
  • пилешки бульон - 3 - 4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се слагат в тенджера, за да се сварят.

След като вече са сварени, се накъсват на малки парчета и се заделят настрани.

В тенджера, за предпочитане незалепваща, се добавя една глава нарязан лук с малко олио и се запържва.

След като лукът омекне, се добавя една водна чаша булгур, който е специален за пилаф.

Запържва се още една минута и се добавя доматеният концентрат.

След като се разбърка добре, се доливат 3-4 чаши от бульона от пилешкото месо.

Посоляваме, овкусяваме с подправки и оставяме да покъкри за малко.

След като вече си е поело, повечето от водата се изсипва, а накъсаното пилешко месо се разбърква на тих огън.

Капакът на тенджерата се затваря, за да може булгурът да поеме от водата. Оставя се така за около половин час.

Булгур пилаф с пилешко се сервира топъл, с нарязан на парчета лук за предпочитане, но винаги може да премахнете лука, в случай че не ви е по вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: