Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца а ла фламенка (Оригинална рецепта)

Яйца а ла фламенка (Оригинална рецепта)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйца а ла фламенка (Оригинална рецепта)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Когато яйцата са много повече от яйца - значи говорим за Яйца а ла фламенка"

Необходими Продукти

  • доматено пюре - 400 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • чоризо - 120 г
  • грах - 100 г
  • лук - 1 глава, средна
  • зелена чушка - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • хамон - 50 - 60 г на кубчета (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чушките и ги запържете в зехтина с малко сол. Когато омекнат, сложете чесъна, нарязан на ситно, и бъркайте, докато пусне аромата си.

Налейте доматеното пюре, сол и пипер на вкус, захарта, сложете хамона и чоризото, нарязано на кръгчета. Гответе на тих огън 15 минути, като разбърквате от време на време.

Сварете през това време граха. Ако е замразен, става много бързо, но ако е пресен, го сложете да се вари по-рано. Когато е готов, отцедете от водата.

В глинен съд сипете доматите с чоризо и хамон, отгоре пръснете граховите зърна и чукнете яйцата.

Пъхнете глиненият съд в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.

Добър апетит!

* По желание към Яйца а ла фламенка (Huevos a la flamenca) могат да се добавят още зеленчуци като аспержи, артишок, тиквичка, патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: