Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чушките и ги запържете в зехтина с малко сол. Когато омекнат, сложете чесъна, нарязан на ситно, и бъркайте, докато пусне аромата си.
Налейте доматеното пюре, сол и пипер на вкус, захарта, сложете хамона и чоризото, нарязано на кръгчета. Гответе на тих огън 15 минути, като разбърквате от време на време.
Сварете през това време граха. Ако е замразен, става много бързо, но ако е пресен, го сложете да се вари по-рано. Когато е готов, отцедете от водата.
В глинен съд сипете доматите с чоризо и хамон, отгоре пръснете граховите зърна и чукнете яйцата.
Пъхнете глиненият съд в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.
Добър апетит!
* По желание към Яйца а ла фламенка (Huevos a la flamenca) могат да се добавят още зеленчуци като аспержи, артишок, тиквичка, патладжан.