Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Пролетни бисквити с ядливи цветя

Пролетни бисквити с ядливи цветя

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пролетни бисквити с ядливи цветя5 / 5
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
30
"Тайната съставка на най-вкусните бисквити са ядливите пролетни цветя"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г, стайна температура
  • пудра захар - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр. яйчени
  • ванилия - 1 ч.л. , екстракт
  • семена от лавандула - 1 ч.л. стрити
  • брашно - 220 г
  • ядливи цветя - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене;

Метална форма за изрязване на бисквитите.

Цветята, които може да се използват за приготвяне на различни солени ястия и сладкиши, са роза, теменужка, иглика, парички, маргарити, хризантема, гладиола, хортензия, лавандула, карамфил, невен, здравец, бегония, плодове от цветни дръвчета, както и цветовете на билките.

Рецептата, която предлагам по идея от Вкусно с Йоли са маслени бисквити с лавандула и някои дребни ядливи цветя.

Маслото се разбива със захарта с миксер до крем. Прибавя се прясното мляко, жълтъците, ванилията, стритата лавандула и 2 с.л. брашно. Разбърква се на ниска степен и по-малко започва да се добавя цялото брашно. Омесва се меко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 мин.

Охладеното тесто се разточва с дебелина около 0.5 - 0.7 см С металната форма около 7 см леко се маркират кръговете бисквити с разстояние една от друга. Отгоре се подреждат цветя по избор, ползвала съм цвят от здравец, цвят от бъз, малки листа от роза, паричка и леко се притискат с пръсти.

Тестото се покрива с хартия за печене и внимателно се разточва с дебелина около 0.3 - 0.4 см. Отстранява се хартията и с формата се изрязват бисквитите.

Подреждат се в тава върху хартия за печене и се оставят в хладилник, докато загрее фурната.

Преди да се поставят да се пекат, по избор може да се намажат с белтък и да се посипе кристална захар, не съм ги посипвала, защото не смятах че е необходимо.

Печете бисквитите с ядливи цветя на 170 градуса за около 12./14 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Такава красота! Грабнаха ми очите!
14.05.2019 12:07