Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Картофи»Италиански пържени пресни картофки

Италиански пържени пресни картофки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Италиански пържени пресни картофки
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Вкусните пържени картофки говорят на всички езици, но най-вече на езика на лакомниците"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 500 г по - дребни
  • чесън - 2 скилидки
  • италиански подправки - 2 ч.л. микс от мащерка, риган, розмарин, салвия, майорана
  • сол - 1 ч.л., равна на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л., равна
  • пармезан - 4 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л., изсушен
  • розмарин - ½ ч.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите. За тази рецепта е добре да изберем по-дребни.

Използвайте тиган с метална дръжка.

Загряваме зехтина и 2 с.л. от маслото на умерен огън, за да не прегори маслото.

Прибавяме всички подправки и овкусяваме мазнината – червен пипер, целите скилидки чесън, провансалския микс и солта.

Запържваме в ароматната мазнина картофките за кратко-коричката им става хрупкава.

Отстраняваме чесъна от тигана, прибавяме още масло, риган, розмарин и поръсваме с пармезан.

Загряваме фурната на 200°С.

Преместваме тигана във фурната и запичаме до зачервяване на коричката на пържените картофки.

Когато картофките са по-малки, термичната им обработка е по-кратка.

Сервираме ги топли с гарнитура от домашна телешка наденица (по рецепта).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодорова
Тодорова
Отлична рецепта. Станаха чудесни. Благодаря.
19.04.2020 16:32