Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофи соте»Пресни картофки с бамбук

Пресни картофки с бамбук

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
156031
Пресни картофки с бамбук
Снимка: silvana nedeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Има ли вкъщи порция с пресни картофи соте, за друго не искаме и да си помисляме"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • около - 100 г бамбук от буркан
  • краве сирене - 100 г
  • топено сирене - 2 триъгълни опаковки
  • песто - по желание (моето е Трапонезе)
  • масло - 50 г чисто
  • олио - 50 г
  • черен пипер - млян
  • капър
  • чесън на прах
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези пресни картофки с бамбук почистих картофите, без да стържа с нож (измих ги само).

В тиган дълбок сложих чистото масло и олиото, нарязаните картофки запържих на силен огън за около 5 минути.

Добавих бамбука, отцеден от течността, в която е консервиран (бамбук може да се сложи и накрая около 10 минути, преди да е готово ястието) и още 5 минути запържих на по слаб огън.

Добавих соев сос, черен пипер, чесън на прах и залях със 100 г топла вода, в която разтворих 1/2 бульон зеленчуков.

На среден огън готвих до готовност но картофките (да остане на мазнина само).

Сложих топеното сирене и разбърках, докато се разтопи напълно.

След което дръпнах от огъня и още докато са горещи, им натроших кравето сирене и сложих копър.

А пестото сложих отгоре на порцията картофи соте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: