Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофки с масло

Пресни картофки с масло

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пресни картофки с масло
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • масло - 1 пакетче, краве
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • вода
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват от ципата и ако са едри, се срязват на 4. Слагат се в тава им се добавят сол и черен пипер.

Разбъркват се хубаво да се разнесaт подправките. Маслото се реже на филийки и се слага върху картофите, а в тавата се налива около половин чаша вода.

Пекат се в леко загрята фурна, докато омекнат и придобият лек загар. По време на печенето се разбъркват на около 7- 8 мин.

Когато са готови, се сипват в чиния и докато са още топли, се поръсват с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много са вкусни,понякога им слагам малко пресен копър,също стават хубави
21.04.2016 16:29
1
Покажи всички подкоментари