Начин на приготвяне
Измиваме добре картофите. За тази рецепта е добре да изберем по-дребни.
Използвайте тиган с метална дръжка.
Загряваме зехтина и 2 с.л. от маслото на умерен огън, за да не прегори маслото.
Прибавяме всички подправки и овкусяваме мазнината – червен пипер, целите скилидки чесън, провансалския микс и солта.
Запържваме в ароматната мазнина картофките за кратко-коричката им става хрупкава.
Отстраняваме чесъна от тигана, прибавяме още масло, риган, розмарин и поръсваме с пармезан.
Загряваме фурната на 200°С.
Преместваме тигана във фурната и запичаме до зачервяване на коричката на пържените картофки.
Когато картофките са по-малки, термичната им обработка е по-кратка.
Сервираме ги топли с гарнитура от домашна телешка наденица (по рецепта).
Коментари