Малиново парфе с печен блат

15/05/2019
"Парче Малиново парфе може да накара и най-намръщеният човек да се усмихне "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 004
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се оставят да се размразят.

Чукват се яйцата, като се разделят жълтъците в малка купа, белтъците в купата на миксера. Белтъците се разбиват на сняг с 4 с.л. захар. Добавят се жълтъците и продължава да се разбива.

Брашното се добавя лъжица по лъжица. Разбива се до хомогенна смес.

Подготвя се форма за торта с хартия за печене и се намазнява. Сместа се изсипва във формата. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След изпичането му блатът се оставя да изстине и се отстранява хартията за печене. Желатинът се изсипва в купичка със студена вода и се оставя да набъбне.

Към малините се добавят 5 с.л. захар и се пасират. Сладкарската сметана се изсипва в купата на миксера и се разбива до пухкавост. Добавят се заквасената сметана и киселото мляко. Разбива се.

Добавя се малините и отново се разбива.

Желатинът се разтваря в микровълновата и се добавя към сместа. Разбива се отново и се изсипва във формата за торта.

Парфето се поръсва с кокосовите стърготини.

Малиновото парфе се Оставя в хладилника да стегне за не по-малко от 4 часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар