Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пиле Паприкаш с пресен лук

Пиле Паприкаш с пресен лук

Пиле Паприкаш с пресен лук
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Българска, обичана и много, много, много ценена рецепта за пиле - препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • чушки - 3 - 4 бр. червени
  • домати - 2 - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки или 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилето на порции, овкусете със сол и черен пипер и го запържете от двете страни до готовност.

Приберете го на топло, а в мазнината от пърженето добавете бялата част на зеления лук и го запържете до омекване.

Добавете нарязаните чушки, които предварително сте изпекли и нарязали, пресните домати, нарязани на кубчета и останалите продукти.

Запържете за кратко, след което прехвърлете заедно с пилето в подходяща тавичка и запечете до готовност.

Преди поднасяне поръсете яхнията със ситно нарязан магданоз.

Пилето Паприкаш с пресен лук е готово.

Източник: ‎Rosaura Rios‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Snejana Prelkova
Snejana Prelkova
Приготвено с умение,и внимание...!!!!
БРАВО, ЧУДЕСНО е.
18.05.2019 00:08
3