Пиле яхния с пресен лук

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Пиле яхния с пресен лук
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Ако сте на диета или желаете да се храните здравословно, тази рецепта е зза вас Много лека и вкусна пилешка яхния с пресен лук"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • зелен лук - 1 връзки
  • чесън - 2 - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио
  • масло - 1 бучка
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват.

В тенджера се задушават лукът, чесънът и морковът. Добавя се месото, разкъсано на порции, и се залива с прецедения бульон, поръсва се с червения пипер.

Ври до готовност на продуктите.

Брашното се разтваря с малко студена вода и понеже никога не успявам да направя хомогенна кашица, минавам я през цедка и добавям към пилешката яхния.

Най-накрая се слага нарязаният наситно магданоз и тенджерата с яхнията се отстранява от котлона.

Пилето яхния с пресен лук е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Тъкмо сега й е времето на тази яхнийка:) Вместо брашно ползвам нишесте за сгъстяване,което й придава по-фин вкус!
12.05.2018 00:46
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обичам такава яхния! Слагам обаче и домат, предпочитам пресен, но може и от консерва.
05.03.2016 20:55
1
1
1
Покажи всички подкоментари