Разкошни зеленчукови гювечета с лобода

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
16/05/2019
"Добавете и малко лобода, така ще получите перфектните зеленчукови гювечета "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 973
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на малки кубчета, морковите на полумесеци, тиквичката на четвъртинки, а лука, домата, лободата и спанака – на ситно.

По желание може във всяко гювече да слагаме съответно определените за него продукти – 2 картофа, 1 морков, 1/3 глава лук, 1/3 домат, 1/3 тиквичка, 2 шепи лобода (заедно със спанака), 1/3 ч.л. джинджифил (настърган на много фино ренде – без конците), ½ ч.л. хималайска сол (равна), 2 щипки черен пипер, 1/3 ч.л. куркума, 2 щипки кимион, 2 щипки червен пипер, 1 с.л. шарлан. Разбъркваме в друг по-голям съд, тъй като в гювечето е трудно да стане равномерно.

Вече разбъркано отново сипваме зеленчуците в гювечето (което сме намазали отвътре с малко шарлан), наливаме водичка (нивото и да е малко над половината от зеленчуците).

Чукваме едно домашно яйце отгоре и захлупваме. Повтаряме това и с другите гювечета и захлупени ги слагаме да се пекат около 45-50 минути.

Продуктите може да се нарежат и овкусят на едно, но така няма да е много равно количеството от всеки зеленчук във всяко гювече, затова отделното разбъркване е по-удачния вариант.

Още леко къкрещи от фурната, поднасяме върху дървена дъска (тъй като са горещи), с дървена лъжичка и домашна питка.

Разкошни щедри зеленчукови гювечета!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар