Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Оризови антипасти с рукола, рулца от раци и маслини

Оризови антипасти с рукола, рулца от раци и маслини

Оризови антипасти с рукола, рулца от раци и маслини
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Изключително бързи, лесни и приятни за приготвяне предястия – пролетно свежи и леки антипасти"

Необходими Продукти

  • оризовки - 3 бр. по 80 г (диетични със семена)
  • майонеза - 3 с.л. салатна
  • извара - 3 с.л.
  • маслини - 12 бр. Каламата (половината за декорация)
  • ролца от раци - 2 - 3 бр.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • рукола - 6 стръкчета
  • глухарчета - 6 цветчета на глухарчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително бързи, лесни и приятни за приготвяне предястия – пролетно свежи и леки антипасти!

Оризовките внимателно срязваме на две с назъбено ножче.

Върху тях намазваме със сместа, която отделно предварително сме си разбъркали в купичка: деликатесна салатна майонеза с горчица – 3 с.л., извара – 3 с.л., нарязани 6 маслинки Каламата, 3 ролца от раци и 1 щипка фина хималайска сол на вкус.

Украсяваме отгоре с глухарчета, малките стръкчета рукола и по 1 маслинка! Готово!

Изненадващ вкус преливащ от меката консистенция на майонезата, изварата и ролцата от раци в хрупкавите кексчета от напукан ориз – оризовки! С италиански привкус на маслини и рукола!

Оризовите антипасти с рукола, ролца от раци и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: