Пилаф на пашата

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилаф на пашата1 / 2
15/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Пашата не е имал късмет в любовта - 100 жени, 100 тъщи, но храната - ял е само най-вкусното"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 гр.
  • телешка кайма - 200 гр.
  • бульон - зеленчуков 500 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • масло - 60 гр.
  • фъстъци - 1 к. ч. натрошени
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит ориз се кисне 1 час в топла подсолена вода. Изцеждаме го и го запържваме до златисто. Заливаме със зеленчуковия бульон и печем във фурната около 30 минути.

Омесваме каймата със яйцето и накиснатата филия хляб, добавяме сол и пипер и оформяме малки кюфтенца, които пържим.

Отделно запържваме фъстъците.

Ориза се нарежда отдолу в плато, отгоре нареждаме малките кюфтенца и покриваме с изпържените фъстъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка: