Начин на приготвяне
Оризът и киноата се измиват под течаща вода и след това се заливат с гореща вода, похлупва се.
Пилешкото се нарязва на малки хапки.
Почистени и измити, морковът се настъргва, а лукът се нарязва на полумесеци.
В тиган се загрява олиото и пилешкото се запържва до побеляване, след това се прибавят морковът и лукът. Посолява се на вкус, слага се черен пипер, готви се около 5-10 минути и се отстранява от котлона.
Оризът и киноата се отцеждат и се овкусяват с подправките. В съд за варене на пара се слага първо пилешкото с моркови и лук, а отгоре оризът.
Налива се гореща вода 1:3 в полза на водата, измерва се с кафена чашка.
Уредът се включва на 40 минути. След приключване пилафът се оставя за 10 минути и се сервира.