Начин на приготвяне
Първо приготвяме пестото. Започваме с измиването на левурдата, след което изчистваме стъблата и накъсваме на парчета.
Вземаме една купа, в която слагаме левурдата, зехтин, сол и лют пипер и почваме да пасираме, след което добавяме орехите и бъркаме с една лъжица. Ако ви е много гъсто разредете със зехтин или добавете малко вода.
След като е готово минаваме на сваряването на талиателите.
Слагаме в една тенджера един литър вода и чакаме да заври, след което добавяме сол и олио и пускаме талиателите за седем минути.
След като се сварят ги отцеждаме и ги връщаме в тенджерата, слагаме пестото вътре и бъркаме хубаво.
След което сервираме, заливаме със зехтин и поръсваме пушен пипер.
Талиателите с песто от левурда и орехи са готови.
Коментари