Gotvach.bg»Рецепти»Подправки и заготовки»Солена подправка Самардала

Солена подправка Самардала

Солена подправка Самардала
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ето как свежата самардала да бъде обработена така, че да може да бъде изсушена, прибрана и ползвана целогодишно"

Необходими Продукти

  • сол - 300 г
  • самардала - 500 г
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свежата самардала почистете и нарежете на ситно.

Сложете самардалата в блендер и добавете водата. Смелете самардалата на каша.

Ако не се събере наведнъж, прибавяйте самардалата на части.

Изсипете кашата в тава. Прибавете солта и разбъркайте.

Оставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.

След като течността се изпари, подправката е готова.

Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: