Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки със самардала

Соленки със самардала

Соленки със самардала
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 9
13/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Да ви е сладко с моите соленки със самардала - без брашно са и се грижат за тънката ви талия"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 100 г
  • сирене - 100 г
  • белтъци - 2 бр.
  • самардала - 2 ч.л.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • хладка вода - 1/4 ч.ч.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смилат на брашно. Към тях се добавят всички останали съставки.

Всичко се обърква много добре.

Тавата на фурната се застила с хартия за печене и се намазва с олио.

От сместа се правят топчета и с навлажнени ръце се сплескват.

Подреждат се в тавата и може да поръсите със семена.

Пекат се лесните соленки в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Можете да поднесете солените бисквити с чаша айрян или парче сирене.

Да ви е сладко с моите соленки със самардала!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: