Gotvach.bg»Рецепти»Подправки и заготовки»Домашна провансиалска подправка

Домашна провансиалска подправка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Домашна провансиалска подправка
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
20
"Домашната провансиалска подправка се използва за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони."

Необходими Продукти

  • розмарин - 2 ч.л., сушен
  • мащерка - 2 ч.л., сушена
  • босилек - 2 ч.л., сушен
  • чубрица - 2 ч.л., сушена
  • естрагон - 2 ч.л., сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички сухи подправки се смесват и се разбъркват. Ако са по-едро нарязани, може предварително да се стрият в хаванче.

Домашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.

Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони.

Buon appetito!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Използвам доста често такъв вид подпрака, но почти винаги готова. Сега си я приготвих по рецептата и съм много доволна. Ароматите се усещат в пъти повече.
21.02.2024 16:58
2
1
Покажи всички подкоментари