Гарам масала

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гарам масала1 / 2
17/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Страхотна индийска смес от подправки - подхдояща за различни зеленчукови и месни ястия!"

Необходими Продукти

  • канела - 3 пръчици, около 10 см. всяка
  • кардамон - 1 с.л.
  • кимион - семена 1/2 с.л.
  • черен пипер - зърна 1/2 с.л.
  • карамфил - 1/2 с.л.
  • кориандър - семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете подправките, без канелата, във фурната, но не да покафенеят.

Счукайте канелата на малки частици.

Смесете съставките в съд. Разбъркайте много добре и ги пасирайте с миксер на висока скорост.

Гарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: