Начин на приготвяне
Разбийте яйцата много добре със захарта и постепенно добавете олиото, портокаловия сок, есенция и кора. На порции добавяйте пресятото с бакпулвера брашно.
1/3 от сместа раабъркайте с предварително разтопения в микровълнова и охладен шоколад.
Сипете шоколадовата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс.
Отгоре излейте портокаловата смес и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 45 минути.
Коментари
Оставям го да изтине малко и тогава го вадя от формата за да не спадне.
Новите фурни пекат по слабо отдолу и затова го слагам на най-отдолу
Искам само да споделя на всички онези, които се чудят дали кексът е сполучлив или не, той е просто невероятен! Страхотен вкус и текстура. От много време не бях яла толкова вкусен кекс, мъжът ми също беше възхитен. Аз лично го предпочитам без шоколад, вкусът става доста тежък и не се усеща толкова много портокаловият вкус в шоколадовата част. Последният път смесих малка част просто с какао, за ефект на цвета, и ми хареса страшно много!