Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Лесни сиропирани пастички

Лесни сиропирани пастички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Лесни сиропирани пастички
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не е нужно да сте майстор-сладкар, за да приготвяте вкусни десерти - тези пастички се правят много лесни и са ужасно вкусни"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 чаена чаша
  • масло - 1/2 пакетче от 125 грама
  • прясно мляко - 1/2 чаена чаша
  • брашно - 2 и 1/2 чаени чаши
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонова кора - кората на един лимон
  • За сиропа
  • захар - 1 чаена чаша
  • вода - 1 чаена чаша (мерителната чаша е с обем 250 мл)
  • лимонов сок - сока на 1/2 лимон
  • За украсата
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • какао - 2 супени лъжици
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта, добавят се яйцата, прясното мляко и лимоновата кора. Накрая се сипва пресятото с бакпулвера брашно.

Сместа се прехвърля в тавичка върху намаслена хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 20 минути.

Сиропът се приготвя, като в тенджерка се смесват водата и захарта.

Вари се пет минути, отстранява се от котлона и се добавя сока на лимона. Сиропът се охлажда и се залива охладения блат.

Блатът се нарязва на пасти.

Сметаната се разбива с какаото, шприцова се върху пастите, отгоре се поръсват кокосовите стърготини.

Лесните сиропирани пастички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: