Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Лесни сиропирани топчета баклава

Лесни сиропирани топчета баклава

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528522331k2
Лесни сиропирани топчета баклава
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 3
04/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • олио - 400 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 400 г
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и содата се смесват. Прибавя се олиото и се меси меко тесто. Оформят се топчета и се подреждат в тавичка.

С вилица се сплескват леко и се правят декоративни шарки. Пече се 30 минуити на 180 градуса.

В 400 мл вода се изсипва захарта, прибавят се 2 ванилии и се вари до сгъстяване на сиропа.

Залива се баклавата, като се внимава единият компонент да е горещ, а другият да е изстинал, за да не се разкашка баклавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
Ако имаше канела и орехи в тестото повече щеше да прилича на баклава :)
24.11.2018 11:25
Monika Ivanova
Monika Ivanova
интересна хрумка, не съм виждала във вид на топчета
09.05.2016 20:27