Лесни пастички

Лесни пастички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 готови
  • бисквити - 10 бр. кафяви
  • сладко от ягоди
  • прясно мляко - 1 ч.ч подсладено
  • заквасена сметана - 400 мл
  • течен шоколад - 200 г
  • желатин - 1 бр.
  • течна сметана - 50 мл., разбита с 1 с.л. пудра за розички
  • малини - 50 - 10 г
  • бял шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото от ягоди се разрежда с малко вода и с него се сиропира първият блат.

Блатът се поставя в поднос и се намазва с 1/3 от крема, който е приготвен от разбитата заквасена сметана с течния шоколад и един желатин, приготвен по указание на пакетчето.

Вторият ред е от бисквити, като всяка се топва за кратко в подсладено прясно мляко, покрива се с крем.

Третият ред е сиропиран блат, след това още един и завършваме с крем.

Оставят се да стегнат в хладилник.

Сладкишът се изважда и залива с глазура от загрята сметана разбъркана с един черен шоколад.

Охлажда се отново и с нож се нарязват пастички.

Поръсват се с настърган бял шоколад и шприцоваме розичка от бита сметана в средата малинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: