Бишкотена торта със сметана и кисело мляко

21/05/2019
"Всеки, абсолютно всеки може без никакъв проблем да приготви вкусна бишкотена торта - ако не вярвате, опитайте и да не забравите да ни почерпите после "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 281
  • Преглеждания за месеца625
  • Преглеждания за седмицата166
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • пудра захар - 300 г
  • сметана - 400 мл
  • ванилия - 4 пакетчета
  • банани - 1 бр. (по избор)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа се изсипва течната сметана и пудрата захар. Бърка се с пастор, добавят се ванилиите и цеденото мляко. Разбива се, така че да се получи леко течен крем.

В тава или друг подходящ съд се нареждат бишкотите и се заливат с крема. Така може да направите два или 3 блата, в зависимост от това колко е голям съдът, в който правите тортата.

За да стегне тортата се оставя в хладилника за 2-3 часа. Накрая се нарязва бананът и се поднася.

Ако искате да желирате тортата: към сместа в купата, която приговяте, се добавя разтопен на водна баня желатин (приблизително 3 пакетчета).

Отново бишкотите се поливат със сместа и се оставя в хладилника.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
21.05.2019 13:26
Много практична рецепта.
2
0