Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук
Pašteta sa pilećim džigericama i slatkom od crvenog luka
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пастет»Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук

Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук
Снимка: Храна за Душата
1 / 8ВИДЕО
27/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Откъдето и да го погледнете - това са две рецепти за великолепни ястия - остава само да ги опитате"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и пилешките дробчета на кубчета и поставете в тенджера. Добавете лука, нарязан на едро, залейте с пилешкия бульон и поставете съда на умерен огън.

Добавете сушените сини сливи, клонките прясна мащерка и оставете месото да се вари на умерен огън.

Сипете кафявата захар в касерола и поставете на котлона. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и когато захарта се разтопи, прибавете. Намалете котлона и оставете лука да се карамелизира бавно, докато омекне напълно.

След това добавете маслото, червеното вино, няколко клончета прясна мащерка и продължете да готвите, докато лукът омекне и сместа се сгъсти до консистенция на сладко.

Прехвърлете сварените пилешки гърди, дробчета и сини сливи в блендера.

Добавете чаена чаша от бульона от варенето, подправете със сол и черен пипер и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен пастет. Добавете уискито и блендирайте повторно за кратко.

Прехвърлете пастета в подходящ съд, залейте с разтопено масло и прибете в хладилника за няколко часа, докато маслото стегне напълно и образува характерния твърд слой върху пилешкия пастет.

Гарнирайте охладения пастет със сладко от карамелизиран лук и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: