Пастет с пилешки дробчета и сладко от червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
27/05/2019
"Откъдето и да го погледнете - това са две рецепти за великолепни ястия - остава само да ги опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 549
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пастет

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди и пилешките дробчета на кубчета и поставете в тенджера. Добавете лука, нарязан на едро, залейте с пилешкия бульон и поставете съда на умерен огън.

Добавете сушените сини сливи, клонките прясна мащерка и оставете месото да се вари на умерен огън.

Сипете кафявата захар в касерола и поставете на котлона. Нарежете червения лук на тънки полумесеци и когато захарта се разтопи, прибавете. Намалете котлона и оставете лука да се карамелизира бавно, докато омекне напълно.

След това добавете маслото, червеното вино, няколко клончета прясна мащерка и продължете да готвите, докато лукът омекне и сместа се сгъсти до консистенция на сладко.

Прехвърлете сварените пилешки гърди, дробчета и сини сливи в блендера.

Добавете чаена чаша от бульона от варенето, подправете със сол и черен пипер и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен пастет. Добавете уискито и блендирайте повторно за кратко.

Прехвърлете пастета в подходящ съд, залейте с разтопено масло и прибете в хладилника за няколко часа, докато маслото стегне напълно и образува характерния твърд слой върху пилешкия пастет.

Гарнирайте охладения пастет със сладко от карамелизиран лук и сервирайте.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар