Баклавички с орехи и канелен сироп

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/05/2019
"Нежни баклавички, топящи се в устата, с които знаем, че не бива да прекаляваме, но просто не можем да спрем да хапваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 396
  • Преглеждания за месеца1148
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете захарта и водата в касерола и поставете на котлона. Добавете шушулката ванилия за допълнителен аромат и оставете сместа да заври и да се редуцира до гъст захарен сироп.

Счукайте в хаванче или накълцайте ситно орехите.

Разтопете маслото за намазване. Поставете кора за баница върху плота, намажете я с масло, поръсете обилно със захар и поставете отгоре втора кора. Разпръснете от орехите и навийте на тънко рулце.

Поставете в тавата и повторете с останалите кори до изчерпване на продуктите.

Намажете сладките рулца с масло и отгоре и прехвърлете тавата в предварително загрята фурна на 200°C за 15 минути.

Охладете захарния сироп и добавете чаена лъжичка канела, настържете кората на един лимон и изстискайте и сока от плода.

Разбъркайте и залейте горещата баклава. Оставете сладкиша да престои в хладилник за една нощ и сервирайте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар