Обърната плодова пита с праскови

21/05/2019
"Я подайте онзи буркан с праскови да видите каква вкусотия сме намислили да приготвим днес "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, постепенно се добавя захарта, брашното, пресято с бакпулвера и какаото, и есенцията. Слага се маслото. Получената еднородна смес се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна в тава с изпъкнало дъно и борд за около 40 минути.

Докато се пече, приготвяме крема. Яйцето се разбива със захарта и брашното, разтворено в сока от прасковите. Получената смес се смесва с прясното мляко и се вари на котлона до сгъстяване. Когато се свали, се прибавя маслото и разбитата сметана.

Блатът се маже с получения крем и се прибира за около 30 минути в хладилник. Когато кремът стегне, отгоре се редят прасковите от компота или други консервирани плодове.

Желатинът се разтваря в малко студена вода и когато набъбне, се разтопява на водна баня. Прибавя се захарта и с получената смес се глазират плодовете.

Плодовата пита трябва да престои поне 4 часа в хладилник преди поднасянето.

Източник: Ели Димитрова от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар