Начин на приготвяне
Сложете маслото и захарта направо в тавата и на котлона го карамелизирайте, като внимавайте да не да гори, защото после може да горчи.
Добра идея е първо да карамелизирате захарта, а след това да сложите маслото и да го оставите да се разтопи.
Когато се карамелизира захарта, свалете от котлона и сложете почистените е нарязани на резени праскови върху карамела.
В съд разбийте яйцата със захарта и постепенно добавете брашното, объркано с бакпулвера. Изсипете получената смес върху наредените плодове и печете на 180 градуса до зачервяване.
Още топлият сладкиш с праскови се обръща върху подходящ поднос.
В тава сипете малко вода и сложете обратно на котлона да кипне, така ще се обере карамелът, останал по дъното.
С получения сироп залейте плодовата пита с праскови и карамел.
В сезона на прасковите опитай и другите ни десерти с праскови или си направи домашно сладко от праскови.