Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодова пита с праскови и карамел

Плодова пита с праскови и карамел

Таня СлавоваТаня Славова
Новак
1513344
Плодова пита с праскови и карамел
Снимка: Таня Славова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"А сега повтаряйте след мен - ще изям само едно парче с кафето, ще изям само едно парче с кафето"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за карамела
  • масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • праскови - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото и захарта направо в тавата и на котлона го карамелизирайте, като внимавайте да не да гори, защото после може да горчи.

Добра идея е първо да карамелизирате захарта, а след това да сложите маслото и да го оставите да се разтопи.

Когато се карамелизира захарта, свалете от котлона и сложете почистените е нарязани на резени праскови върху карамела.

В съд разбийте яйцата със захарта и постепенно добавете брашното, объркано с бакпулвера. Изсипете получената смес върху наредените плодове и печете на 180 градуса до зачервяване.

Още топлият сладкиш с праскови се обръща върху подходящ поднос.

В тава сипете малко вода и сложете обратно на котлона да кипне, така ще се обере карамелът, останал по дъното.

С получения сироп залейте плодовата пита с праскови и карамел.

В сезона на прасковите опитай и другите ни десерти с праскови или си направи домашно сладко от праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: