Начин на приготвяне
Слага се вода в тенджера на котлон, като може малко да я посолим. Докато тя завира, започваме да приготвяме зеленчуците.
Първо, измиваме и нарязваме на купчета морковите. Ако така не ви харесват и ви идват много едри, може да ги настържете на ренде. След като сме готови с тях, ги изсипваме във водата. Продължаваме с лука и чесъна. Ако някой не обича чесън, може да не го слага, въпреки че един стрък почти не се усеща, но носи допълнителна витаминност на супата. След като и те са готови (нарязани и измити), ги прибавяме към морковите във водата.
От листата лапад отделяме стъблото както и жилата нагоре с помощта на нож. След това ги измиваме добре и ги нарязваме на лентички. Прибавяме ги към водата.
Оставяме да ври около 15-20 мин, след което добавяме и киноата. След това овкусяваме с още сол, черен пипер и куркума. Варим до сваряването на куркумата.
След като зеленчуковата супа е готова, можете да си я застройвате по желание с 1 лъжица извара на купичка, докато още е топла.
Изварата придава плътност на супата и допълнителна хранителна стойност.