Фитнес кюфтенца с булгур

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781101
Фитнес кюфтенца с булгур
Снимка: Даяна Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Да, може да ходите на фитнес и да хапвате кюфтенца"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • сирене - 100 г
  • чесън - 5/6 стръка пресен
  • коприва - 2 шепи свежа
  • лапад - 15/20 листа
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелиниите се измиват добре и се почистват. Копривата се попарва предварително във вряла вода. Лападът се нарязва на лентички и се остава в купа.

В купата се добавя вече попарената коприва, като се нарязва и тя.

В тенджера слагаме 1 и 1/2 ч.ч. вода. Посоляваме леко и изсипваме почистения булгур. Трябват му около 10 мин да се свари, като накрая го захлупваме с капака, за да поеме останалата вода и да набъбне добре.

Докато булгурът си почива, в дълбок тиган слагаме маслото да загрее. В него запържваме ситно нарязания предварително чесън. След това към него допавяме лапада и копривата.

След като зеленчуците се свият, се изважда и ги добавяме към булгура.

Овкусяваме с черен пипер и натрошаваме сиренето. Слагаме и яйцето и забъркаме добре.

В тава слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица оформяме кюфтенца.

Печем на 200 градуса до получаване на лек загар.

Можем да сервираме с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: